Bardzo dużo ludzi stara się doceniać bardzo dobre jedzenie. Chcemy oglądać się za doskonałymi restauracjami , a także kosztować różnych smaków, które przychodzą do nas z najdalszych zakątków świata. Dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszy się dobra restauracja serwująca sushi. Przekąski tego rodzaju bywają wybierane przez sporą grupę osób i dlatego też restauracje, które je podają tworzone są w bardzo wielu miastach. Zaczynamy myśleć o tym, co jemy i w jakich lokalach się stołujemy, także coraz częściej staramy się chodzić do tego rodzaju restauracji. Obecnie coraz częściej smak i zapach z różnych krajów dostępne są dla wszystkich. W restauracji tego typu można spróbować wspaniałych przekąsek, które są wspaniale podane i doskonale smakują.TAO BY ZEN JEDYNE TEPPANYAKI W KRAKOWIE Ludzie zaczynają delektować się posiłkami i chcą w jak największym stopniu kosztować smaków świata. Jedzenie nie jest dziś koniecznością, lecz musi sprawiać przyjemność i dlatego też dobrze jest poznawać różne smaki, aby wybrać ten, który sprawi nam przyjemność. Sushi to w dzisiejszych czasach bardzo często wybierane danie, które znajdzie zainteresowane osoby w bardzo wielu zakątkach świata. Sushi błędnie rozumiane jako danie z surowej ryby [pochodzi z okręgu Azji południowo – wschodniej. Pierwotnie sushi stanowiło metodę poddawania konserwacji ryb. Obecnie sushi można zdefiniować dwojako – potrawy dopasowanego do upodobań europejskich, oraz wersji bardziej egzotycznej. Co jest czynnikiem różnicującym? Szczególnie dobór części potrawy. Sushi przyrządzane jest z ryżu, różnego rodzaju owoców morza, warzyw, grzybów, jajek oraz rzecz jasna ryb. Zależnie od upodobań jedzących, ryba może być ugotowana bądź pozbawiona obróbki. Ryż za każdym razem jest jednak ugotowany, a najpierw zakwaszony przy pomocy octu ryżowego. Możemy wymienić wiele gatunków sushi, z uwagi na sposób przyrządzenia oraz użyte produkty żywnościowe. Do najpopularniejszych typów potrawy zaliczają się : nigiri oraz maki. Nigiri to połączenie ryżu, z którego tworzy się walcowate paluszki oraz elementu ryby. Tworzenie maki opiera się na położeniu ryby oraz ryżu na płacie wodorostu oraz zrolowanie całej kompozycji. Konieczne jest przy tym skorzystanie z specjalnej maty bambusowej. Jeżeli jesteśmy przy temacie konsumpcji sushi – istotne jest jedynie, by wkładać do ust kawałki w całości. Stąd też trzeba uważać, by danie serwować pokrojoną na niewielkie porcje.